Španělský králík
Suroviny
- 10 g Slanina vepřová
 - 100 g Celer řapíkatý
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 50 g Olivy bez pecky
 - 5 g Rozmarýn čerstvý
 - 800 g Králík
 - 500 ml Hovězí vývar základní
 - 40 ml Olej olivový
 - 1 ks Bobkový list
 - 15 dkg Cibule
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Kapary
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 1255 mg
 - Bílkoviny 65 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 173.7 mg
 - Draslík 821.5 mg
 - Vláknina 2922.3 mg
 - Vitamín A 2922.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Králíka očistíme, omyjeme a rozsekáme na porce. Na rozpálený olej dáme nakrájenou slaninu, cibuli, celer, po chvilce přidáme nasekaného králíka a dobře opečeme. Zaprášíme moukou, přilijeme vývarem, vložíme bobkový list a rozmarýn. Osolíme, opepříme, necháme 45 - 60 minut dusit, k hotovému masu přidáme olivy a kapary. Dusíme ještě 10 minut. Poté podáváme.