Zelné placky s vepřovými škvarky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 186 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 93 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 348.8 mg
 - Vláknina 5787.2 mg
 - Vitamín A 5787.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dvě brambory omyjeme, vložíme do menšího hrnce, zalijeme 3 dl vody a uvaříme je doměkka. Vaříme přibližně 20 minut. Pak je scedíme, vychladlé oloupeme, nastrouháme a dáme do mísy. Pomeleme vepřové škvarky s oloupaným česnekem, přidáme je do mísy k bramborám. Kysané zelí vymačkáme ze šťávy, pokrájíme na menší kousky a vložíme do mísy k bramborám. Přidáme sůl, majoránku, kmín, pepř, promícháme. Těsto by nemělo být tuhé. Lžící vykrojíme malé hromádky, které dáme na pomoučený vál. Z každé hromádky těsta utvoříme placičku o síle asi 0.5 mm. Pokládáme je do pánve na rozpálený olej a smažíme dozlatova z každé strany. Podáváme horké.