Křupavý salát s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 744 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 1613 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 541.7 mg
 - Draslík 998 mg
 - Vláknina 7405 mg
 - Vitamín A 7405 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 88.8 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky slaniny rozložíme na pečící papír a dáme do horkovzdušné trouby upéct dokřupava, asi 15 minut, až se plátky zkroutí. Zatím si uvaříme vejce na hniličku, poté ihned zchladíme a oloupeme. Baby špenát, rukolu i oba saláty omyjeme a necháme okapat.
 - 
                                2
Na dresink důkladně smícháme v míse ocet, olej, prolisovaný česnek, hořčici, sůl a pepř a necháme odpočinout.
 - 
                                3
Na talíř rozložíme listy baby špenátu, rukoly a salátů, větší listy natrháme, přidáme opečené plátky slaniny a zalijeme dresinkem. Navrch položíme vejce, které poloroztrhneme tak, aby žloutek vytekl.