Salát polníček se slaninou
Suroviny
- 250 g Salát Polníček
 - 200 g Sýr ovčí ve slaném nálevu
 - 150 g Slanina vepřová
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 3 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Kerblík
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 0.5 polévková lžíce Hořčice
 - 3 polévková lžíce Ocet Sherry
 - 0.17 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 494 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 25.5 mg
 - Draslík 271.5 mg
 - Vláknina 1765.3 mg
 - Vitamín A 1765.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Salátové listy omyjeme, vodu setřepeme, listy osušíme. Sýr nakrájíme na kostičky. Kerblík a jarní cibulku omyjeme, vodu setřepeme (případně osušíme). Cibulku pokrájíme na kroužky, lístky kerblíku otrháme, odložíme.
 - 
                                2
Prorostlou uzenou slaninu rozkrájíme na proužky, v pánvi na rozpáleném slunečnicovém oleji (1 lžíce) vysmažíme do zlatova.
 - 
                                3
Salát v míse dobře promícháme s kerblíkem a sýrem.
 - 
                                4
V misce vyšleháme olej s pikantní hořčicí, octem, solí, pepřem, zálivku vlijeme do salátu a znovu promícháme.
 - 
                                5
Rozdělíme na talíře, ozdobíme slaninou, pokapeme omastkem ze slaniny a podáváme.