Polévka z lilku s cizrnou
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 250 g Cizrna konzervovaná
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Lilek
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 hrst Pažitka
 - 1 hrst Petržel kudrnka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 6 dl Vývar zeleninový
 - 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 1301 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 19.7 mg
 - Draslík 912.5 mg
 - Vláknina 20181.2 mg
 - Vitamín A 20181.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilek omyjeme a nakrájíme nadrobno. Cibuli a česnek oloupeme a na jemno nakrájíme. Chilli papričku rozřízneme, odstraníme semínka, omyjeme a nakrájíme na jemno. Petrželku a pažitku opláchneme pod studenou vodou a okapané na jemno nasekáme. Rajčata rozkrájíme na menší kousky. Slaninu rozkrájíme na kostičky.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olej a prudce na něm osmažíme kousky slaniny s nakrájenou cibulí. Pak přisypeme nakrájený lilek, přidáme chilli papričku, bylinky, rajčata i s nálevem a přilijeme vývar. Vše důkladně promícháme a na středním ohni 10 minut vaříme.
 - 
                                3
Cizrnu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Pak ji zamícháme do polévky, kterou opepříme a osolíme a necháme ještě dalších 5 minut za občasného zamíchání vařit.