Jihočeský kapr Petra Voka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 389 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 182 mg
 - Draslík 896.7 mg
 - Vláknina 182.2 mg
 - Vitamín A 182.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.8 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na úzké proužky. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s pepřem a solí.
 - 
                                2
Kapra rozporcujeme, jednotlivé porce omyjeme a osušíme. Na několika místech je nařízneme a do řezů vložíme plátky slaniny, porce potřeme ochuceným česnekem.
 - 
                                3
V míse smícháme mouku s paprikou a ryby v ní obalíme.
 - 
                                4
V zapékací míse rozehřejeme olej a kapra v něm z obou stran opečeme. Když je téměř měkký, vložíme mísu do středně vyhřáté trouby a ještě chvíli pečeme.