Domácí brynzové halušky pro celiatiky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 622 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 132.1 mg
 - Draslík 222.1 mg
 - Vláknina 4088 mg
 - Vitamín A 4088 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, nastrouháme na struhadle, z nastrouhaných brambor slijeme vodu. Cibuli a anglickou slaninu nasekáme nadrobno, před podáváním cibuli se slaninou orestujeme na oleji. Sýr brynzu strouháme na struhadle. Nastrouhané brambory zaděláme s vejci, xantanovou gumou a moukou do polotuhého těsta, které ochutíme polovinou lžičky soli.
 - 
                                2
V hlubším hrnci přivedeme k varu 2 litry vody s půl lžičkou soli, přes síto na halušky pasírujeme těsto do vroucí vody. Když bramborové nočky (halušky) vyplavou, jsou uvařené. Hotové je podáváme posypané strouhaným sýrem a zalité opečenou slaninou s cibulí.