Dušené brambory na víně se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 1122 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 34 mg
 - Draslík 1171.9 mg
 - Vláknina 13869.5 mg
 - Vitamín A 13869.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi si vypečeme slaninu a na ní potom zpěníme cibuli nadrobno, přidáme nasekaný česnek a krátce orestujeme. Přihodíme brambory, zalijeme vínem, okořeníme polévkovým kořením, majoránkou a muškátovým oříškem a pod pokličkou na mírném ohni dusíme 30 minut.
 - 
                                2
Asi 10 minut před koncem dušení přidáme nakrájená rajčata a dodusíme. Hotový pokrm dosolíme a podáváme posypaný nakrájenou pažitkou.