Škvarkové bramborové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 902 kcal
 - Sacharidy 124 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 268 mg
 - Bílkoviny 64 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 123.4 mg
 - Draslík 194.5 mg
 - Vláknina 8700 mg
 - Vitamín A 8700 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Větší bramboru omyjeme a uvaříme ve slupce. Vychladlou bramboru oloupeme a najemno nastrouháme. Vepřové škvarky jemně umeleme. Housky nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno.
 - 
                                2
V míse smícháme nastrouhanou bramboru, krupici, vejce, umleté škvarky, kostičky housek a mléko do těsta a vytvoříme z něj malé kulaté knedlíky.
 - 
                                3
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a knedlíky v ní vaříme přibližně 20 minut.
 - 
                                4
Během vaření knedlíků v pánvi rozehřejeme sádlo a krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli.
 - 
                                5
Uvařené knedlíky rozdělíme na servírovací talíře, posypeme je osmaženou cibulí a podáváme.