Kuřecí prsa se šunkou a slaninou dušené na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 339 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 110.8 mg
 - Draslík 618.5 mg
 - Vláknina 889.8 mg
 - Vitamín A 889.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které z obou stran opepříme a osolíme.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa v něm z obou stran prudce opečeme. Pak je podlijeme pivem a pod pokličkou dusíme, až jsou měkké. V průběhu dušení maso obrátíme, podle potřeby přiléváme vodu.
 - 
                                3
Měkké kuřecí plátky vyjmeme z pánve a ve šťávě orestujeme nakrájenou cibuli, šunku a slaninu.
 - 
                                4
Maso dáme na servírovací talíře, rozdělíme na ně směs z pánve a podáváme. Vhodnou přílohou jsou například vařené brambory.