Salát bramborový se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 477 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 17 mg
 - Draslík 1057.2 mg
 - Vláknina 12489.8 mg
 - Vitamín A 12489.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.1 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do vyššího hrnce vlijeme vodu a umístíme pařák. Přivedeme vodu v hrnci k varu a potom na pařák vložíme omyté brambory. Hrnec zakryjeme pokličkou a pak vaříme 35 - 45 minut, doba vaření závisí na velikosti brambor.
 - 
                                2
Uvařené brambory vyndáme a necháme je trochu zchladnout. Vlažné oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.
 - 
                                3
Oloupeme jednu cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. Cibulové kostičky vložíme k bramborovým plátkům.
 - 
                                4
Do hrnce vlijeme masový vývar, přivedeme k varu a ztlumíme oheň. Do vývaru přilijeme ocet a olej, rozmícháme osolíme a opepříme. Horkým vývarem zalijeme plátky brambor a kostky cibule. Lehce promícháme a necháme odležet minimálně 15 minut.
 - 
                                5
Oloupeme zbylou cibuli a nasekáme nadrobno. Vlijeme na pánev olej a vhodíme na něj nasekanou cibuli. Slaninu nakrájíme na kousky, přidáme na pánev a opečeme. Potom ještě horkou přidáme do salátu a lehce promícháme. Necháme 15 minut odležet.
 - 
                                6
Nadrobno nasekáme pažitku a řeřichu a posypeme s ní salát před podáváním.