Olomoucké střapáče
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 1594 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 22.7 mg
 - Draslík 679.9 mg
 - Vláknina 9700 mg
 - Vitamín A 9700 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.4 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory nastrouháme, v míse smícháme s moukou a solí a vypracujeme hladké těsto. Lžící namočenou v oleji vykrajujeme noky, které vhazujeme do vroucí osolené vody a necháme 5 minut vařit, vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat. Na pánvi opečeme na kostičky nakrájenou slaninu, na ní zpěníme cibuli nadrobno a nakonec přidáme nastrouhané tvarůžky, které necháme na cibuli rozpustit. Hotovou směs vmícháme do okapaných nočků a podáváme.