Tvarůžkový paprikáš s haluškami
Suroviny
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Slanina vepřová
 - 10 g Sůl
 - 9 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 1.17 g Sádlo škvařené
 - 300 g Mouka polohrubá
 - 6 g Paprika mletá sladká
 - 200 g Tvarůžky olomoucké malé
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Feferony
 - 4 dl Smetana 16% (pochoutková)
 - 1 dl Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 1410 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 167.5 mg
 - Draslík 192.6 mg
 - Vláknina 5631.3 mg
 - Vitamín A 5631.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z mouky, vajec, 5g soli a vody důkladně vypracujeme hladké těsto tak husté, aby šlo jen silou protlačit přes haluškový cedník. Halušky protlačíme do vroucí osolené vody a 4 minuty povaříme, scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Na hluboké pánvi na lžičce sádla osmahneme slaninu na kostičky a na ní zpěníme cibuli nadrobno. Přidáme nakrájenou feferonku a orestujeme, zaprášíme paprikou a hladkou moukou. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a krátce povaříme. Přidáme nakrájené tvarůžky a omáčku zahříváme, dokud se sýr neroztaví. Do omáčky nasypeme okapané halušky a promícháme.