Rizoto se špenátem a slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 774 kcal
 - Sacharidy 117 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1596 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 111 g
 - Cholesterol 23.2 mg
 - Draslík 735.4 mg
 - Vláknina 14145.2 mg
 - Vitamín A 14145.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 71.3 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špenát opláchneme a necháme dobře okapat. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pórek rozebereme na listy, dobře propláchneme a pokrájíme na nudličky. Sýr nastrouháme. Mátu omyjeme a nakrájíme na drobné kousky.
 - 
                                2
Olej rozpálíme, přidáme slaninu, česnek a pórek, smažíme 3 minuty. Přisypeme rýži a restujeme 2 minuty, poté podlijeme 125 ml vývaru a postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. S poslední dávkou vývaru přimícháme i hrášek a špenát. Osolíme, opepříme. Servírujeme posypané strouhaným sýrem.