Dušená kapusta s petrželovou natí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 324 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 351 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 32.4 mg
 - Draslík 1027 mg
 - Vláknina 9131.8 mg
 - Vitamín A 9131.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 249.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z kapusty odřízneme poškozené listy, rozkrojíme na půlku. Odstraníme košťál, kapustu ještě rozřízneme a čtvrtky a pokrájíme na hrubé proužky. Pod tekoucí vodou důkladně opereme a necháme okapat. Vložíme do vroucí vody, povaříme do poloměkka. Potom scedíme, opět necháme okapat.
 - 
                                2
Na malé kostky nakrájenou slaninu dáme do hrnce, osmažíme na křupavé škvarky, přidáme máslo, na tenké pásky rozkrájenou cibuli, osmahneme do zlatova. Posypeme moukou, zapražíme a vložíme okapanou kapustu. Zalijeme 5 dl horkou vodou a dusíme do měkka.
 - 
                                3
Před dokončením dušení do kapusty přidáme na tenké plátky krájený česnek, nasekanou petrželovou nať. Podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a stáhneme ze sporáku.