Husí žaludky po vinařsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 565 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 20.4 mg
 - Draslík 150.5 mg
 - Vláknina 1413 mg
 - Vitamín A 1413 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno.
 - 
                                2
Očištěné husí žaludky překrojíme, vypereme a dáme do hrnce se studenou vodou. Na plotně pomalu zahřejeme na 90°C, scedíme, znovu vypereme, necháme okapat a nakrájíme na středně velké kousky.
 - 
                                3
v kastrolu rozškvaříme slaninu, na které dorůžova opečeme nakrájené žaludky. Ty přendáme do jiné nádoby a na tuku v pánvi zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, opět zasmahneme, zalijeme vínem, povaříme, vrátíme husí žaludky, zamícháme, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a na velmi mírném ohni vaříme doměkka.
 - 
                                4
Před podáváním zjemníme máslem.