Husí žaludky po vinařsku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 700 g Husí žaludky
  • 150 g Slanina vepřová
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Víno bílé
  • 150 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 565 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 20.4 mg
  • Draslík 150.5 mg
  • Vláknina 1413 mg
  • Vitamín A 1413 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno.

  • 2

    Očištěné husí žaludky překrojíme, vypereme a dáme do hrnce se studenou vodou. Na plotně pomalu zahřejeme na 90°C, scedíme, znovu vypereme, necháme okapat a nakrájíme na středně velké kousky.

  • 3

    v kastrolu rozškvaříme slaninu, na které dorůžova opečeme nakrájené žaludky. Ty přendáme do jiné nádoby a na tuku v pánvi zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, opět zasmahneme, zalijeme vínem, povaříme, vrátíme husí žaludky, zamícháme, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a na velmi mírném ohni vaříme doměkka.

  • 4

    Před podáváním zjemníme máslem.

Komentáře k receptu