Kapustová polévka se slaninou a česnekem
Suroviny
- 500 g Kapusta
 - 100 g Uzená slanina bez kůže
 - 3 g Bobkový list
 - 20 g Petržel kudrnka
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Vegeta
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 l Vývar zeleninový
 - 5 dl Mléko plnotučné
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 1852 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 19.3 mg
 - Draslík 545.2 mg
 - Vláknina 7682.3 mg
 - Vitamín A 7682.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.3 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 777.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kapustu dobře očistíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou a nakrájíme na tenké nudličky. Do hrnce dáme drobně pokrájenou uzenou slaninu, osmažíme do křupava. Následně posypeme moukou, za stálého míchání připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem a dobře promícháme. Vložíme rozkrájenou kapustu, osolíme, opepříme, ochutíme Vegetou, vložíme bobkový list a oloupaný prolisovaný česnek.
 - 
                                2
Přiklopíme, povaříme kapustu do měkka. Před dovařením přidáme nasekanou petrželku, přilijeme mléko, zamícháme a přivedeme k varu. Potom ihned odstavíme.
 - 
                                3
Podáváme v jednotlivých polévkových miskách.