Kynutá slaninová bábovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 154 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 52.2 mg
 - Draslík 72 mg
 - Vláknina 3191.7 mg
 - Vitamín A 3191.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vlažné vodě rozmícháme cukr, droždí a 2 lžíce mouky z odměřeného množství. Necháme asi 20 minut kynout.
 - 
                                2
Potom vmícháme zbylou mouku, vejce, změklé máslo a sůl. Uhněteme těsto.
 - 
                                3
Na pánvi nasucho osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky a na ní osmažíme oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Po částečném vychladnutí směs opepříme a vmícháme do těsta.
 - 
                                4
Těsto necháme vykynout, po vykynutí ještě jednou promísíme a vložíme do remosky vymazané olejem. Necháme nakynout a upečeme.