Vepřová krkovička pečená na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 526 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 226 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 141.9 mg
 - Draslík 205 mg
 - Vláknina 3975.3 mg
 - Vitamín A 3975.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 250C.
 - 
                                2
Krkovičku omyjeme, nakrájíme na 4 plátky, osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme sádlem, vložíme dva plátky masa, posypeme kmínem, na každý plátek dáme šest plátků slaniny, polovinu na kolečka nakrájené cibule a polovinu plátků česneku. Stejně naskládáme druhou vrstvu.
 - 
                                3
Zalijeme pivem, přiklopíme a pečeme cca 180min. Na posledních pár minut maso odkryjeme.