Staročeská dobrota
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1784 kcal
 - Sacharidy 168 g
 - Tuky 75 g
 - Sodík 699 mg
 - Bílkoviny 106 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 292.3 mg
 - Draslík 901.1 mg
 - Vláknina 27939.8 mg
 - Vitamín A 27939.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.5 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si předvařený hrách dle návodu.
 - 
                                2
Před dovařením osolíme a když je měkký, slijeme vodu, odstavíme a necháme přikrytý aby nevychladl.
 - 
                                3
Oloupeme cibuli a česnek a se slaninou nakrájíme na kostičky.
 - 
                                4
Zprudka opečeme, přidáme majoránku, vegetu a polovinu směsi.
 - 
                                5
Zamícháme do vařeného hrachu, zbytkem ozdobíme jídlo na talíři.
 - 
                                6
Servírujeme s plátky uzeného hovězího jazyka.