Štika pečená, protýkaná slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 337 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 170.3 mg
 - Draslík 53.4 mg
 - Vláknina 8.7 mg
 - Vitamín A 8.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme štiku, zakapeme citrónovou šťávou zvenčí i zevnitř.
 - 
                                2
Osolíme též zvenčí i zevnitř a stejnoměrně protýkáme nakrájenými nudličkami slaniny.
 - 
                                3
Musí na obou stranách z ryby vyčnívat.
 - 
                                4
V žáruvzdorné formě rozehřejeme máslo, štiku vložíme do formy a pokapeme ji máslem.
 - 
                                5
Pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 200 stupních, dokud konce slaniny nejsou křupavé.