Krocan pečený

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 350 g Slanina vepřová
  • 5 ml Martell cognac
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 ks Krocan
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 8815 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 519 g
  • Sodík 6085 mg
  • Bílkoviny 960 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 3298 mg
  • Draslík 12698 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 19.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 16.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 66 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme krocana, zevnitř i zvenčí osolíme.

  • 2

    Na nudličky nakrájíme slaninu a třetinou protkneme prsíčka. Zbylou slaninu dáme do pekáče, zalijeme 300ml vody a krocana prsíčkama dolů dáme na pekáč.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů za stálého podlévání a polévání vypečenou šťávou 180 minut.

  • 4

    Po polovině pečení krocana obrátíme.

  • 5

    Před dopečení zalijeme koňakem a na chvíli dáme ještě do trouby. Naporcujeme a podáváme.

  • 6

    Šťávu rozředíme malým množstvím vody a podáváme zvlášť.

  • 7

    Jako přílohu podáváme červené zelí dušené na víně, houskové nebo bramborové knedlíky nebo bramborovou kaši a čerstvý salát.

Komentáře k receptu