Kapustové šátečky se šunkou a sýrem
Suroviny
- 125 g Máslo bylinkové
 - 10 g Pažitka
 - 200 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 200 g Šunka dušená
 - 70 g Protlak rajčatový
 - 100 ml Vývar z hovězích kostí
 - 50 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Kapusta hlávková
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 692 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 299 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 431.5 mg
 - Draslík 1304 mg
 - Vláknina 11014.8 mg
 - Vitamín A 11014.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 303.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kapustu rozebereme na listy, omyjeme a spaříme horkou vodou. Chvíli blanšírujeme, slijeme a necháme okapat.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli, šunku a 2 kapustové listy jemně nakrájíme. Přidáme nastrouhaný sýr, vejce a vše promícháme. Směs rozdělíme na 12 listů kapusty a navrch položíme kousek bylinkového másla. Listy svážeme do šátečků snítkou pažitky. Zbylou pažitku nasekáme.
 - 
                                3
Šátečky urovnáme do hrnce, zalijeme vývarem s vínem a vaříme 30 minut. Potom do vývaru vmícháme protlak, cukr, pepř, sůl a pažitku.
 - 
                                4
Omáčkou přelijeme šátečky na talíři. Podáváme s vařenými bramborami.