Zapékaná bramborová kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 262 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 102.4 mg
 - Draslík 551 mg
 - Vláknina 6649.8 mg
 - Vitamín A 6649.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Uvaříme ve vroucí, osolené vodě. Poté vodu slijeme a necháme dobře okapat.
 - 
                                2
Šunku pokrájíme na drobné kousky, sýry nastrouháme.
 - 
                                3
Brambory rozmačkáme na jemnou kaši, přimícháme 40 g másla, mléko, opepříme a osolíme, vmícháme parmezán a vejce.
 - 
                                4
Zapékací mísu vytřeme máslem, vysypeme strouhankou, naplníme polovinou kaše, posypeme šunkou a mozzarellou a překryjeme zbytkem kaše.
 - 
                                5
Pečeme při 180°C 15 minut.