Bramborové gnocci s uzeným masem.
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 200 g Rajčata
 - 250 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 400 g Moravské uzené maso
 - 200 g Mouka pšeničná hladká
 - 100 g Lusky fazolové mražené
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 1 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 876 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 551 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 225.1 mg
 - Draslík 697.7 mg
 - Vláknina 8432 mg
 - Vitamín A 8432 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kastrůlku nalijeme 1 l vody, dáme uzené maso, uvaříme doměkka, vývar necháme k dalšímu použití.
 - 
                                2
Do hrnce nalijeme 2 l vody, dáme 1 lžičku solí, přidáme brambory ve slupce a uvaříme doměkka. Uvařené scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a propasírujeme. Přisypeme mouku, rozklepneme celé vejce, sůl, rukou vypracujeme těsto, z kterého tvarujeme noky a uvaříme je v hrnci s osolenou vodou. Vaříme asi 3-4 minuty. Potom je scedíme, opláchneme pod tekoucí vodou a udržujeme teplé.
 - 
                                3
Omáčka: V pánvi na rozpáleném másle dozlatova osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený česnek, rozpůlená cherry rajčata, lusky, vše podusíme, zalijeme vývarem z uzeného masa, osolíme, opepříme, povaříme. Nakonec vylijeme smetanu, omáčku přivedeme k varu a odstavíme.
 - 
                                4
Uvařené uzené maso nakrájíme na plátky, v pánvi na rozpáleném másle opečeme, porce masa pokládáme na talíře, přidáme noky a zalijeme připravenou omáčkou.