Kotlety s broskvemi
Suroviny
- 4 ks Kompot broskvový
 - 4 ks Sýr Eidam cihla 30%
 - 4 ks Šunka dušená
 - 4 ks Vepřové kotlety
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 4 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 983 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 137 mg
 - Bílkoviny 71 g
 - Uhlovodany 80 g
 - Cholesterol 128.6 mg
 - Draslík 713.1 mg
 - Vláknina 10508.7 mg
 - Vitamín A 10508.7 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.2 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Od kosti nařízneme vepřové kotlety, naklepeme, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Poprášíme paprikou a moukou.
 - 
                                3
Rozehřejeme na pánvi olej a z obou stran kotlety osmahneme. Vymažeme olejem plech a kotlety do něj rozložíme.
 - 
                                4
Na každou kotletu dáme plátek šunky, okapanou půlku broskve a překryjeme plátkem tvrdého sýra.
 - 
                                5
V horké troubě zapečeme, až se sýr roztaví a zezlátne.
 - 
                                6
Před podáváním potřeme rozpuštěným máslem.
 - 
                                7
Vhodná příloha k tomuto masu jsou bramborové hranolky.