Játrová rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 76 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 129 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 138 mg
 - Draslík 97.2 mg
 - Vláknina 197.8 mg
 - Vitamín A 197.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce utřeme se sádlem a trochou strouhané housky. Mírně opepříme, přidáme špetku majoránky, česnek utřený se solí. Poté přidáme jemně namletá játra a přibližně 3 lžíce strouhané housky zvlhčené mastným vývarem.
 - 
                                2
Směs řádně rozmícháme a necháme chvíli odstát, musí zůstat řidší.
 - 
                                3
Směs stěrkou budeme protlačovat přes speciální síto nebo přes obrácené struhadlo.