Ledvinkové kořeněné kari
Suroviny
- 120 g Jogurt bílý
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 2 kávová lžička Kmín celý
 - 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 2 kávová lžička Kari koření
 - 2 kávová lžička Kardamom
 - 1 kávová lžička Hřebíček
 - 0.5 kávová lžička Garam masala
 - 2 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Skořice celá
 - 4 kávová lžička Koriandr celý
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 6 ks Vepřové ledvinky
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Zázvor mletý
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 648 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 645 mg
 - Bílkoviny 78 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 1457.4 mg
 - Draslík 1580.3 mg
 - Vláknina 6905.4 mg
 - Vitamín A 6905.4 mg
 - Vitamín B6 2.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 99.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 43.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ledvinky očistíme a rozkrájíme na kousky. Cibuli nasekáme, na rozpáleném másle osmahneme do zlatova. Přidáme pokrájená rajčata, utřený česnek, všechno koření, osolíme a nakonec vložíme maso.
 - 
                                2
Zahříváme, po chvíli podlijeme jogurtem a na mírném ohni dusíme do měkka.
 - 
                                3
Horké koření [39441]:
 - 
                                4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.