Kari z vepřového mozečku
Suroviny
- 125 g Jogurt bílý
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 3 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 kávová lžička Ocet vinný
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Rajčata
 - 4 ks Vepřový mozek
 - 1 špetka Sůl
 - 1 dl Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 781 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 686 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 10994.1 mg
 - Draslík 1531.1 mg
 - Vláknina 2818.6 mg
 - Vitamín A 2818.6 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 73.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mozečky očistíme, vložíme do vroucí vody a necháme projít varem. Poté z nich odstraníme blánu, dáme je do kastrolu a podlijeme vodou. Přilijeme ocet a znovu přivedeme k varu. Odstavíme.
 - 
                                2
Mezitím nasekáme cibuli, nakrájíme rajčata a společně osmahneme na rozpáleném másle, přidáme papriku, všechno koření, jogurt, osolíme a dusíme do zhoustnutí. Poté vložíme mozečky, mírně podlijeme a dodusíme. Rozdělíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou.