Gazdovská paštika
Suroviny
- 120 g Cibule
 - 150 g Játra vepřová
 - 300 g Králičí maso
 - 150 g Slanina vepřová
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 200 g Vepřový bok
 - 10 g Citronová kůra
 - 10 g Paštikové koření
 - 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 2 ks Rohlíky bílé
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 359 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 135.8 mg
 - Draslík 240.9 mg
 - Vláknina 1547.6 mg
 - Vitamín A 1547.6 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na másle se sádlem osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme králičí maso, opečeme, trochu podlijeme a podusíme doměkka.
 - 
                                2
Vepřový bok bez kosti upečeme a umeleme, omytá játra naškrábáme. Studené králičí maso vykostíme a rovněž umeleme, přistrouháme citronovou kůru, rozklepneme vejce, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, rohlíky nakrájené a namočené ve smetaně, drcený česnek, sůl, pepř a paštikové koření. Vše dobře promícháme, přeneseme na pomaštěný alobal a pečlivě zavřeme.
 - 
                                3
Vaříme v páře 100 minut. Dáme vychladit do druhého dne v lednici. Paštiku krájíme na plátky.