Srnčí špíz obalovaný
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
 - 200 g Játra vepřová
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Omáčka tatarská
 - 400 g Srnčí kýta
 - 8 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 70 g Strouhanka
 - 3 g Tymián sušený
 - 3 g Jalovec
 - 100 g Olej slunečnicový
 - 2 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 731 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 1162 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 259.7 mg
 - Draslík 377.3 mg
 - Vláknina 2864 mg
 - Vitamín A 2864 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.3 mg
 - Vitamín E 7.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srnčí maso z kýty nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, okořeníme mletým jalovcem, tymiánem, pokapeme olejem a necháme chvíli uležet. Mezitím nakrájíme anglickou slaninu na čtverečky, žampiony na půlky, máme-li větší, tak na čtvrtky, vepřová játra odblaníme a nakrájíme také na čtverečky. Na jehly napichujeme střídavě srnčí maso, játra, žampiony a slaninu. Jehly obalíme v hladké mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. Smažíme v pánvi v rozpáleném oleji dozlatova.
 - 
                                2
Špízy rozdělíme na talíře, doplníme tatarskou omáčkou a podáváme.