Neapolská játra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 170 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 376.3 mg
 - Draslík 482.7 mg
 - Vláknina 1783.8 mg
 - Vitamín A 1783.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá a očištěná vepřová játra nakrájíme na tenké plátky, které obalíme v hladké mouce smíchané s pepřem.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme jemně nasekaný česnek a obalená játra. Za stálého míchání játra krátce, zprudka osmahneme.
 - 
                                3
Plátky jater pokapeme kečupem a 2-3 minuty podusíme.
 - 
                                4
Nakonec játra mírně osolíme. Podáváme ozdobená proužky omyté papriky a na dílky nakrájenými rajčaty.