Vepřové ledvinky nakyselo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 609 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 1001.5 mg
 - Draslík 848.2 mg
 - Vláknina 1731.5 mg
 - Vitamín A 1731.5 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ledvinky podélně rozpůlíme, očistíme, omyjeme a necháme asi 15 minut máčet ve studené vodě. Potom je osušíme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle, přidáme ledvinky a opékáme je asi 8 minut. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
 - 
                                3
Zakysanou smetanu rozkvedláme s moukou, přidáme k ledvinkám a chvíli povaříme. Pokrm podle chuti přisolíme a přikyselíme.