Caldo gallego

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Fazole bílé
  • 500 g Vepřové koleno uzené
  • 500 g Vepřová žebra
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Mangold
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.18 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1017 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 464 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 170 mg
  • Draslík 1742.5 mg
  • Vláknina 24276.2 mg
  • Vitamín A 24276.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílé fazole namočíme na 5 hodin do studené vody. Uzené koleno vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme asi 1 hodinu, dokud maso nezměkne a nepůjde dobře od kosti. Necháme vychladnout, maso obereme a nakrájíme na 2 cm velké kousky. Vývar nevyléváme.

  • 2

    Fazole dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme asi 30 minut, slijeme a 250 ml vývaru si uchováme.

  • 3

    Ve větším hrnci rozpálíme olej a 5 minut na něm smažíme nasekaný pórek s česnekem. Přidáme koleno, fazole, nakrájená žebírka, nakrájené brambory, bobkový list a přilijeme 250 ml vývaru z fazolí a 250 ml vývaru z kolene.

  • 4

    Přivedeme k varu, snížíme teplotu, zakryjeme a zvolna vaříme 45 minut. Přimícháme nasekaný mangold a vaříme ještě 5 minut, dosolíme. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu