Silná myslivecká polévka ze zvěřiny
Suroviny
- 120 g Jelení maso
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Petržel - nať
 - 3 ks Žampiony čerstvé
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Majoránka
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 0.75 l Voda pitná
 - 1 l Hovězí vývar základní
 - 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 3 polévková lžíce Víno madeira
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 803 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 92.2 mg
 - Draslík 887.2 mg
 - Vláknina 4103.8 mg
 - Vitamín A 4103.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zvěřinu umeleme v mlýnku na maso najemno. Petrželku nasekáme rovněž najemno. Do masa vmícháme strouhanku, vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek, tymián, majoránku a petržel. Přidáme smetanu a dle chuti okořeníme.
 - 
                                2
Z masové směsi tvoříme knedlíčky a vaříme v osolené vodě asi 12 minut.
 - 
                                3
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Silný vývar ze zvěřiny zahřejeme a ochutíme madeirou. Přidáme knedlíčky, žampiony a necháme chvíli prohřát. Ihned podáváme.