Zajíc pečený na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1073 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 797 mg
 - Bílkoviny 97 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 376.2 mg
 - Draslík 2021.8 mg
 - Vláknina 2286.6 mg
 - Vitamín A 2286.6 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Naporcované maso osolíme a opepříme. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme.
 - 
                                2
V připraveném pekáči rozehřejeme máslo a maso opečeme ze všech stran. Přidáme nakrájenou slaninu, rajčata, cibuli a bobkový list. Vše necháme povařit asi 5 minut.
 - 
                                3
Troubu si předehřejeme na 180 °C. K masu nastrouháme chléb (nejlépe černý) a přelijeme vínem tak, aby maso bylo ponořené.
 - 
                                4
Pečeme 2–3 hodiny, následně šťávu scedíme a zjemníme zakysanou smetanou.