Srnčí játra s carpacciem z červené řepy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 568 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 152.8 mg
 - Draslík 308.8 mg
 - Vláknina 7447.5 mg
 - Vitamín A 7447.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Carpaccio připravíme tak, že si červené řepy ve slané vodě (třetina dávky soli) uvaříme do poloměkka. Přecedíme je a necháme okapat, tekutinu zachytíme. Necháme částečně vychladnout a nakrájíme na tenké plátky a rozdělíme na talíře. Asi 100 g řepy dáme stranou.
 - 
                                2
Na octovou zálivku vložíme do mixéru zbytek červené řepy. Přilijeme asi 200 ml vývaru z řepy, trochu octa a olivového oleje, 2 lžíce dijonské hořčice a umixujeme krémovou zálivku. Ochutíme ji solí a pepřem (třetina dávky).
 - 
                                3
Kuchyňsky upravená játra nakrájíme na plátky. Poprášíme je trochou mouky a v horkém margarínu osmažíme dorůžova. Osolíme a opepříme. Carpaccio z červené řepy pokapeme octovou zálivkou a podáváme se smaženými játry.