Jelení steak s bylinkovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 566 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 837 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 190.4 mg
 - Draslík 714.2 mg
 - Vláknina 662.5 mg
 - Vitamín A 662.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Podle potřeby zbavíme steaky tuku a šlach. Maso lehce naklepeme, opepříme a protkneme špekem.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej, steaky osmažíme. Čím je steak silnější, tím delší bude doba smažení (krvavý asi 8 minut, mírně propečený asi 10 minut, propečený asi 12 minut). Po obrácení osmaženou stranu osolíme, později osolíme i druhou stranu.
 - 
                                3
Steaky upravíme na předehřátý talíř, obložíme plátkem bylinkového másla.