Křepelky na bobkovém listu
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 400 g Žampiony čerstvé
 - 150 g Šalotka
 - 10 g Šalvěj čerstvá
 - 1500 g Křepelka
 - 8 ks Bobkový list
 - 4 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Paštika z husích jater
 - 4 polévková lžíce Strouhanka
 - 3 polévková lžíce Olej stolní
 - 4 polévková lžíce Sirup javorový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 694 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 829 mg
 - Bílkoviny 73 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 239 mg
 - Draslík 1191.7 mg
 - Vláknina 4687.9 mg
 - Vitamín A 4687.9 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 180°C. Šalotky a stroužky česneku oloupeme a najemno nasekáme. Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Olivový olej rozehřejeme a šalotky s česnekem a žampiony osmažíme. Šalvěj omyjeme, osušíme, najemno nasekáme a přidáme do směsi. Ochutíme solí a pepřem. Vmícháme strouhanku a paštiku z husích jater.
 - 
                                3
Křepelky omyjeme, osušíme, na povrchu i zevnitř je potřeme solí a pepřem. Naplníme houbovou nádivkou a uzavřeme párátky. Pevně obalíme slaninou, za slaninu zastrčíme bobkové listy.
 - 
                                4
Křepelky potřeme olejem a vložíme do vymaštěné formy. Pokapeme sirupem a pečeme na střední příčce trouby asi 20 minut.