Divoká kachna pečená na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 g Pomerančová kůra
  • 200 ml Kompot brusinkový
  • 350 ml Víno červené
  • 400 ml Voda pitná
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 3 ks Nové koření celé
  • 3 ks Hřebíček
  • 1 ks Kachna divoká
  • 3 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Marmeláda rybízová
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 409 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 188 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 24.2 mg
  • Draslík 287.6 mg
  • Vláknina 7784.1 mg
  • Vitamín A 7784.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu řádně očistíme, omyjeme, osušíme a potřeme vně i uvnitř solí a pepřem. V pekáči na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli.

  • 2

    Na základ položíme kachnu, přidáme zbylé koření, oloupaná, na plátky nakrájená jablka bez jádřinců, na kousky nakrájenou kůru z půlky pomeranče, podlijeme polovinou vína a horkou vodou a v troubě pod poklicí dusíme. Během dušení kachnu poléváme výpekem a podle potřeby podlijeme horkou vodou.

  • 3

    V mezičase připravíme brusinkovou omáčku. V rendlíku z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozředíme ji vodou, dobře rozšleháme a provaříme. Když je kachna pečená, přidáme přecezenou šťávu z kachny, brusinkový kompot, rybízovou marmeládu, strouhanou citronovou kůru a promícháme.

  • 4

    Po tři čtvrtě hodině sejmeme poklici a kachnu v troubě dopečeme. A opět poléváme výpekem a zbylým vínem. Upečenou kachnu vyjmeme z pekáče, naporcujeme a držíme na teple.

  • 5

    Servírujeme s připravenou omáčkou.

Komentáře k receptu