Pečené koroptve na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 1088 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 40.5 mg
 - Draslík 78.2 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oškubané a vykuchané koroptve očistíme, důkladně nasolíme a potřeme roztlučeným jalovcem. Obalíme plátky slaniny a ovážeme provázkem. Na pekáč vlijeme rozpuštěné máslo, koroptve do něj vložíme a dáme do mírně vyhřáté trouby péct asi na 3/4 hodiny. Během pečení vydatně podléváme výpekem. Hotové koroptve zbavíme provázku, rozpůlíme a zalijeme vypečenou šťávou.