Srnčí plec s křenovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Srnčí plec
  • 100 g Houby čerstvé
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 300 ml Voda pitná
  • 100 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Houbové koření
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1.5 polévková lžíce Křen
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 694 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 2662 mg
  • Bílkoviny 78 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 238 mg
  • Draslík 934.4 mg
  • Vláknina 6727.1 mg
  • Vitamín A 6727.1 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plec vykostíme, cibuli jemně nakrájíme, houby nakrájíme, uvaříme a scedíme. Křen jemně nastrouháme, okurky nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a ze všech stran opečeme. Maso zalijeme vývarem, přidáme houbové koření, sůl, pepř a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme a držíme na teple. Do šťávy zašleháme jíšku, rozředíme vodou a čtvrt hodiny provaříme. Poté omáčku přecedíme, přidáme okurky a křen a vše jen prohřejeme.

  • 4

    Maso naporcujeme a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu