Srnčí guláš s kančím masem
Suroviny
- 300 g Cibule
 - 300 g Kančí maso
 - 40 g Chléb konzumní
 - 600 g Rýže dušená
 - 8 g Sůl
 - 100 g Sádlo škvařené
 - 2 g Kmín drcený
 - 15 g Paprika mletá sladká
 - 4 g Pepř citronový
 - 600 g Srnčí maso
 - 200 ml Víno červené
 - 1300 ml Voda pitná
 - 1 špetka Paprika mletá pálivá
 - 4 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 713 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 66.2 mg
 - Draslík 549 mg
 - Vláknina 5880.4 mg
 - Vitamín A 5880.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kančí a srnčí maso odblaníme, omyjeme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, polovinu nakrájíme nadrobno, polovinu na kolečka a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme a chlebovou střídku natrháme na kousky. Kousky masa mimo hrnec osolíme, okmínujeme, posypeme citronovým pepřem, mletou paprikou a špetkou pálivé papriky.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme sádlo, přisypeme cibuli, česnek a osmažíme dorůžova. Přidáme kořeněné maso, orestujeme, podlijeme vodou, troškou vína a dusíme téměř doměkka. Guláš zahustíme kousky chlebové střídky, rozvaříme a dodusíme.
 - 
                                3
Guláš podáváme s dušenou rýží a na talíři porce posypeme kroužky cibule.