Zaječí guláš s houbami
Suroviny
- 1000 g Zaječí maso
 - 200 g Slanina vepřová
 - 250 g Houby čerstvé
 - 200 g Cibule
 - 20 g Paprika mletá sladká
 - 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 80 g Mrkev kořen
 - 10 g Sůl
 - 3 g Pepř černý celý
 - 3 g Tymián sušený
 - 4 g Jalovec
 - 2 g Saturejka
 - 2 g Estragon
 - 600 g Těstoviny vařené (průměr)
 - 150 ml Víno červené
 - 1200 ml Vývar zeleninový
 - 150 ml Smetana 12% (konzumní)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 799 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 68 g
 - Sodík 1958 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 216.3 mg
 - Draslík 1369 mg
 - Vláknina 11938.3 mg
 - Vitamín A 11938.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.5 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 48.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zaječí maso bez kostí a bez blan nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu bez kůže na kostičky, houby na plátky, očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo. Kousky masa osolíme a obalíme v mouce.
 - 
                                2
V hrnci rozškvaříme kostičky slaniny, přidáme kousky obaleného masa a prudce osmahneme. Přisypeme cibuli, mletou papriku, zpěníme, podlijeme vývarem, okořeníme celým pepřem, tymiánem, jalovcem, saturejkou, estragonem a dusíme nejméně hodinu. V pánvi na vedlejším hořáku na másle orestujeme plátky hub a přimícháme je do guláše. Vlijeme víno, přidáme mrkev, zjemníme smetanou, dodusíme.
 - 
                                3
Guláš podáváme s vařenými těstovinami.