Kančí pečeně na česneku se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 798 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 574 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 71.1 mg
 - Draslík 95.6 mg
 - Vláknina 545 mg
 - Vitamín A 545 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kančí kýtu vcelku odblaníme, polovinu slaniny nakrájíme na klínky a maso slaninou prošpikujeme, druhou polovinu slaniny nakrájíme na kostičky. V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme kostičky slaniny a osmahneme. Přiložíme maso, osolíme, opepříme, povrch polijeme trochou másla z pekáčku, potřeme prolisovaným česnekem, zbytek česneku dáme do pekáčku, zakápneme octem a dáme péct. Podle potřeby podléváme vodou.
 - 
                                2
Upečené maso nakrájíme na plátky, vypečenou šťávu zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme. Jako příloha jsou vhodné bramborové knedlíky.