Mleté srnčí maso s nudlemi
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 180 g Rajčata
 - 6 g Petržel - nať
 - 250 g Nudle široké
 - 70 g Celer řapíkatý
 - 4 g Šalvěj čerstvá
 - 4 g Tymián čerstvý
 - 4 g Rozmarýn čerstvý
 - 400 g Srnčí mleté maso
 - 30 ml Olej olivový
 - 250 ml Víno červené
 - 500 ml Voda pitná
 - 2 ks Nektarinka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Šafrán
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 84 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 395.8 mg
 - Vláknina 5437.2 mg
 - Vitamín A 5437.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Celer omyjeme a pokrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme na kostičky. Nektarinky nakrájíme na nudličky. Šalvěj, tymián, rozmarýn a petržel omyjeme a nasekáme najemno. Nudle uvaříme ve vodě dle návodu, scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Olej necháme rozpálit, přidáme česnek a cibuli a mleté maso. Opékáme do ztmavnutí, poté přidáme celer, rajčata, šalvěj, tymián, rozmarýn, petržel a víno. Osolíme a opepříme. Přiklopené dusíme zvolna 30 minut. Máslo rozehřejeme, přidáme šafrán a ohřejeme, až máslo zežloutne, poté vsypeme nektarinky a necháme prohřát. Přimícháme vařené nudle a ohřejeme. Vařené nudle s nektarinkami přendáme na talíře, doprostřed navrch dáme masovou směs a podáváme.