Salát ze srnčího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 568 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 53.3 mg
 - Draslík 643.1 mg
 - Vláknina 10058.2 mg
 - Vitamín A 10058.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.5 mg
 - Vitamín E 4.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srnčí maso rozložíme na pekáč vystlaný plátky másla, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhanou kořenovou zeleninou a kolečky cibule. Obložíme pár bobkovými listy a pečeme zakryté ve středně vyhřáté troubě doměkka. Zatím na oleji osmahneme nakrájené žampiony, podlijeme vínem a krátce podusíme, jen co se víno odpaří. Upečené maso necháme vychladnout a zatím nasekáme mandle, dobře umytou pomerančovou kůru nakrájíme na slabé proužky. Do mísy vložíme kousky pomeranče dokonale zbavené bílého oplodí a případných pecek, žampiony a na nudličky nakrájené srnčí maso. Promícháme, dosolíme a jednotlivé porce ozdobíme nasekanými mandlemi a proužky pomerančové kůry.