Srnčí maso s brokolicí a datli
Suroviny
- 100 g Datle
 - 75 g Slanina vepřová
 - 50 g Oříšky piniové
 - 50 g Mouka pšeničná hladká
 - 300 g Brokolice mražená
 - 300 g Srnčí hřbet
 - 40 ml Víno červené
 - 40 ml Olej stolní
 - 125 ml Vývar zeleninový
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 1 polévková lžíce Kečup
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 400 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 18.9 mg
 - Draslík 343.3 mg
 - Vláknina 4917.1 mg
 - Vitamín A 4917.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme sůl, pepř a mouku. Maso pokrájíme na drobné plátky a ve směsi v misce maso obalíme. Slaninu pokrájíme na nudličky. Datle zbavíme pecek.
 - 
                                2
Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni a nalijeme do ní olej. Do pánve vložíme maso a dvě minuty ho smažíme do zlatohněda. Poté vyndáme a dáme stranou. Do pánve nasypeme brokolici a pět minut ji za stálého míchání smažíme, dokud není měkká. Poté přidáme semínka, datle, slaninu a kečup.
 - 
                                3
Do pánve nalijeme víno, vývar a přidáme skořici s masem. Další dvě minuty mícháme a ihned podáváme.