Sladkokyselé srnčí maso

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Červená řepa sterilovaná
  • 600 g Srnčí plec
  • 200 g Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kardamom
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 1 špetka Anýz mletý
  • 5 polévková lžíce Víno červené
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 4 polévková lžíce Ocet malinový
  • 6 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 169.5 mg
  • Draslík 495 mg
  • Vláknina 3169.3 mg
  • Vitamín A 3169.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme marinádu. Smícháme ocet, víno, hořčici, olej, sůl, pepř a mleté koření.

  • 2

    Srnčí maso nakrájíme na malé kousky, přelijeme marinádou a necháme odpočinout 10-15min.

  • 3

    Řepu necháme okapat na sítě a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Obě přísady přidáme k masu cca 5min před dopečením.

  • 4

    Pokrm podáváme horký s divokou rýží.

Komentáře k receptu