Polévka ze srnčích kostí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 43 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 0 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 162.4 mg
- Vláknina 7150 mg
- Vitamín A 7150 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kosti nasekáme a necháme je namočené 1 hodinu ve vodě. 
- 
                                2Pak k nim přidáme nakrájenou mrkev, petržel, celer a dáme vařit. 
- 
                                3Přidáme celou neloupanou cibuli, 3 kuličky pepře a sůl. 
- 
                                4Vaříme pozvolna asi 2 hodiny. 
- 
                                5Po uvaření polévku přecedíme, necháme přejít varem a zavaříme játrovými knedlíčky ze srnčích jater. Knedlíčky připravujeme stejným způsobem jako klasické játrové knedlíčky do polévky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        